NTT DATA Business Solutions

#teamNTTDATABusinessSolutions Wint SAP Digital Hackathon over intelligent RPA

 
Yes! SAP organiseerde een Digital Hackathon met het onderwerp intelligent Robotic Process Automation (IRPA). Deelnemers hebben hun creativiteit getest en hun eigen Intelligent RPA-applicatie ontwikkelt.

Playtime! 

Vanuit NTT DATA Business Solutions is een innovatieteam van young professionals samengesteld die deel heeft genomen aan de hackathon. Vanaf 18 september ging ons team keihard aan de slag om een innovatief idee te bedenken om deze maandagochtend 21 september te pitchen aan de jury. Daarna was het 3 dagen coding, coding, coding tot de demo-jam op donderdag 24 september. En guess what? We won! 

Hier een korte recap: 

18-09: Kick-off started

Maandag was de kick-off van de digitale hackathon. De dag stond in het teken van meerdere workshops en het nadenken over een goede case. 

Untitled design (3)

21-09: Pitch idea

In het weekend hebben de teamleden hun hersens laten kraken over een goede case. Na het besluit over het idee voor de case is een brainstorm gestart om alle mogelijke processen in kaart te brengen die we kunnen automatiseren met RPA. Vanuit hier zijn 4 hoofdprocessen gedefinieerd om verder te onderzoeken. Het idee voor de case is in de middag voorgelegd aan het hackathoncomite en ladies and gentlemen: we have a GO! 

22-09: Coding

De hoofdprocessen die gister zijn vastgesteld werden vandaag verder uitgezocht. Parallel daaraan is het team druk bezig geweest met het bouwen van de eerste bots. Al benieuwd naar onze oplossing? Koen geeft je alvast een tipje van de sluier: 

HubSpot Video

 

 

 

 

 

 

23-09: Coding

Vandaag zijn de laatste processen verder uitgezocht en zijn de puntjes op de 'i' gezet met het bouwen van de bots. Het team heeft tot laat in de avond hard gewerkt, maar de bots werken! Morgen is het tijd voor de Demo Jam. 

24-09: Demo Jam

WE WON!!! De coding-talenten vanNTT DATA Business Solutions wonnen overtuigend met ‘een relevante case die tot de verbeelding spreekt en straks ook breed inzetbaar is voor diverse industrieën’, aldus de jury.

HubSpot Video

 

Over de Case... 

Bossche talenten bedenken oplossing voor feilloze vaccindistributie

Niet alleen wonnen we de SAP Digital Hackathon IRPA, ‘ons’ team bedacht ook nog eens een oplossing die breed inzetbaar is én die we nu direct door ontwikkelen. Wat dat is? Een manier om het covid-19-vaccin straks zo veilig mogelijk te verspreiden over de hele wereld dankzij robotjes die de vervoerscondities doorlopend in de gaten houden. Meer informatie vind je in ons nieuwsartikel.

Lees meer over de winnende case

(I)RPA zet robots aan het werk zodat mensen het verschil kunnen maken

 
Elke dag weer handmatig tientallen orders ‘in het systeem kloppen’, of enorme hoeveelheden data onderbrengen in een gestandaardiseerd pdf’je: zelfs de meest geavanceerde software vergt toch nog het nodige repetitieve (en dus meestal saaie) mensenwerk. Want ‘de kaboutertjes doen het niet’, zo luidt een bekende Nederlandse uitspraak. Maar wat nou als ‘de robotjes’ het wel voor je kunnen doen? Precies dat is de essentie van Robotic Process Automation, oftewel RPA en de nóg slimmere variant i(ntelligent)RPA. Deze automatiseringstechnologie is anno nu misschien wel belangrijker dan ooit voor bedrijven.
 
Koen Hendriks, teamlid van ons hackathonteam, vertelt je er alles over in dit blog.

 

Lees het blog

#team

Koen Hendriks

Consultant
 
koen hendriks

 

Anouk Segers

Consultant
 
ANouk

 

Jason Jokhoe

Consultant
 
Jason jokhoe

 

Pim Clarance

Consultant
 
pim clarance

 

Ben Rauwerda

Consultant
 
Ben Rauwerda

 

Danny Groothuis

Hoofd Innovatie
 
Danny-verhaal-career-itelligence-circle

Innovation to the Point. 

Wat is RPA eigenlijk?


Robot Process Automation (RPA) is het proces waarbij een software robot wordt gemaakt die regelgebaseerde en herhalende taken op elk platform kan uitvoeren.
Het stelt een IT-systeem in staat om op dezelfde manier te worden bediend als een mens. De grootste voordelen van RPA zijn:
 
  • Een proces kan worden geautomatiseerd zonder enige wijziging aan de huidige IT-omgeving - de robot gebruikt de bestaande gebruikersinterface
  • Menselijke fouten worden geëlimineerd uit het proces
  • Een robot kan te allen tijde werken zonder kwaliteitsverlies
  • Met één robot is de oplossing eenvoudig schaalbaar
Benieuwd geworden? Lees de infographic en ontdek meer!
 

Lees de infographic

Ja, interessant? 

Dan hebben we nog veel meer content voor je klaar staan op onze website. Klik op de button hieronder en lees alles over Robotics Process Automation (RPA).

Lees meer over RPA