Vanaf 2025 moet de eerste lichting bedrijven verplicht rapporteren over de impact op mens en milieu volgens strikte richtlijnen van de EU. Niet alleen moet een externe accountant dat verslag controleren, de data in die rapportage moeten dezelfde hoge kwaliteit hebben als die in je financiële jaarverslag. En dat betekent dat er veel werk op jouw organisatie af komt.

Met onze CSRD-workshop krijg je in één dagdeel de eerste stappen helder om aan de CSRD te voldoen.

Ik wil me direct aanmelden voor de CSRD-workshop.

Voldoe je aan 2 van deze punten?
Dan geldt de CSRD ook voor jou:

Medewerkers

250

Miljoen euro omzet

50

Miljoen euro balans

25

Hoe voldoe je straks aan de CSRD?

Meer dan 1.000 bedrijven in Nederland vallen onder de CSRD. Wij helpen nu al diverse klanten om inzichtelijk te krijgen waar ze over moeten rapporteren. Maar ook hoe ze al hun data op tijd kunnen verzamelen, onttrekken, kwalitatief verrijken en verwerken.

Bedrijven die je voorgingen, stuitten tijdens onze sessies bijvoorbeeld op deze vragen:

 • Hoe registreer je de gegevens van je energierekening? En hoe doe je dat op een manier zodat die data direct in het CSRD-verslag gegoten kunnen worden?
 • Je zal ook moeten rapporteren over je leveranciers. Hoe kom je aan die gegevens? Zijn die gegevens kwalitatief goed genoeg en zo nee, hoe verrijk je die en maak je ze geschikt voor je CSRD-rapport?
 • Hoe ontvang je op dit moment data van al je logistieke partners? En hoe doe je dat als je internationaal met meerdere partners werkt?

 

Weet jij al waar je alle CSRD-data vandaan kunt halen?

Hoe zorg je dat je voor 2025 alles op de rit hebt om compliant te zijn? Weet je al hoe je de benodigde data gaat verzamelen, consolideren en in het rapport gaat stoppen? De eerste stap die je kunt nemen is nú al kritisch kijken naar de data die je straks nodig hebt. En nóg kritischer naar het systeem waarin je die data vangt.

Deze workshop heeft mij een duidelijk beeld gegeven van waar ons bedrijf aan moet denken als we straks gaan rapporteren. Hoe registreer je bijvoorbeeld je energieverbruik nu? En kun je die gegevens straks ook gebruiken voor de CSRD-rapportage?

Samen maken wij jouw bedrijf CSRD-ready!

We delen graag onze kennis met jou in een workshop zodat je CSRD-ready wordt. Niet alleen om te zorgen dat die accountant je verslag goedkeurt. Maar ook om te zorgen dat je accurate data hebt om je bedrijfsvoering mee te verduurzamen. Want uiteindelijk is dát waar het om draait met de CSRD.

 

Met onze CSRD-workshop heb je na afloop inzicht in:

 • Waar je precies over moet rapporteren van de EU.
 • Welke datapunten in je SAP-systeem of vergelijkbare ERP-systemen kunnen zitten.
 • Welke rol de data van leveranciers, partners en klanten (scope 1, 2, 3) spelen in je rapportage. En hoe je die data kunt verzamelen.
 • Welke applicaties er zijn om rapporteren makkelijker te maken.
 • Welke stappen je kunt zetten om je voor te bereiden op je eerste rapportage.

Maak een afspraak

Voorbereiden op CSRD? Onze workshop helpt je


In onze CSRD-workshop bundelen we alle inzichten en kennis die we met soortgelijke bedrijven hebben opgedaan. Daar kun jij van profiteren.

Dit houdt het in:

 • Dit is een groepsworkshop, wat betekent dat je met maximaal vijf andere bedrijven thema’s rondom de CSRD uitdiept.
 • Locatie: bij ons op locatie in ’s-Hertogenbosch.
 • Duur: 4 uur + lunch.
 • Tijd: 10.00 - 15.00
 • Voor deze personen is het interessant: Duurzaamheidsmanager, CFO, CIO, applicatieconsultants.
 • Vooraf krijg je een questionnaire toegestuurd, zodat we de workshop concreter kunnen maken.

Meer lezen over de CSRD en sustainability?

Meld jezelf aan voor updates over CSRD

1

Onze experts delen regelmatig belangrijke ontwikkelingen en nieuws rondom de CSRD en sustainability. Wil je dit ontvangen?

Dan kun je jezelf hier aanmelden.

Sustainability als harde kpi: zo helpt IT


2

Met een paar klikken de CO2-impact van een product berekenen? Elmer Kramer vertelt over de nieuwste technologie die dit voor je doet.

Lees het blog

Zo stoomt technologie jouw bedrijf klaar voor CSRD-reporting

3

Is jouw organisatie al klaar voor de CSRD? In dit blog lees je over de IT-oplossing die wij voor ogen hebben om automatisch en auditable te kunnen rapporteren op basis van de data uit je eigen SAP-systeem.

Lees het blog